Hoe ga jij boodschappen doen?

82f10523-7395-44ff-ba0c-93adfbc9ceeb

Als je voor vrienden of vriendinnen gaat koken, hoe ga je dan te werk? Wanneer werkgevers een vacature hebben gaan ze ook op een bepaalde manier te werk. Het is te vergelijken met boodschappen doen met of zonder boodschappenlijstje.
Voor mensen met bijzonderheden en uitdagingen is het belangrijk om voordat het boodschappenlijstje wordt gemaakt, bij de werkgever bekend te zijn.
Op een boodschappenlijstje staan de hoeveelheden en de diverse producten specifiek uitgeschreven, soms schrijven mensen zelfs de specifieke merken op het lijstje. Zeg, Bertolli Olijfolie, maar wat als nu de olijfolie van een ander merk in de bonus is? Of als er een fles olijfolie met meer inhoud maar voor dezelfde prijs te koop is? Wat als er op het menu Wraps staan en daar het lijstje op is geschreven, maar de ingrediënten voor Paëlla in de aanbieding zijn?

Zorg dat je zonder lijstje gevonden wordt, werkgevers zijn zonder specifiek functieprofiel (het boodschappenlijstje) véél flexibeler, omdat ze dan nog geen concreet beeld hebben gevormd van de kandidaat. Wanneer je een beperking hebt, een uurtje moet rusten ’s middags, thuis moet kunnen werken, geen trappen kunt lopen of aanpassingen nodig hebt, zijn werkgevers meer bereidt om mee te denken als ze nog geen boodschappenlijstje hebben gemaakt.
Netwerken dus, en stuur open sollicitaties.

Tot een volgend bericht!

Advertenties