Tip 3. Werkgevers, laat u zien/horen!

1382165_84200745

“Ze melden zich ook niet met bosjes tegelijk!”, is veel gehoorde zin als ik met werkgevers praat.
Dat komt ook doordat veel organisaties in hun eigen communicatie weinig rekening houden met sollicitanten met arbeidshandicap.

Laat zien dat ze een eerlijke kans krijgen, dat u wellicht iets meer doet. vertel op de werkenbij-sites welke voorzieningen er aanwezig zijn in het gebouw, wat er te organiseren valt. Laat horen dat u al meer mensen in uw organisatie hebt die een arbeidshandicap hebben, laat hun hun ervaringen vertellen. Zo maar een aantal tips.

Drive-netwerk wil uw uithangbord graag zijn. Door in het netwerk te communiceren en mee te doen, laat u zien dat het jonge talent (MBO+) welkom is in uw organisatie.

Wanneer u in het algemeen graag in contact komt met kandidaten is het mogelijk om een korte bedrijfspresentatie op de site te krijgen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
In deze presentatie schrijft u iets over uw organisatie (wat doen we, waar zitten we, hoeveel mensen werken er, etc.). Daarnaast kunt u in de presentatie schrijven voor welk soort functies u mensen zoekt. Ook lezen de talenten graag over de voorzieningen die aanwezig zijn en, bijvoorbeeld, welke ervaring u als organisatie heeft in het aannemen van mensen met een arbeidshandicap. Kortom, wat kunnen de talenten ook op dat gebied van u verwachten.

Een concrete vacature laten plaatsen is ook mogelijk. Dit is ook kostenloos. Graag ontvangen we daarbij wel de aanwezige voorzieningen en de eventuele aanpassingen die mogelijk zijn aan de functie.

U kunt het sturen aan christianne@drive-netwerk.nl. Wij zetten de tekst dan op de site. Ook verspreiden we het in het netwerk, op facebook en linkedin.  Als er interesse is zal Drive u met de geïnteresseerde in contact brengen. Wij checken daarvoor natuurlijk of de interesse oprecht is.
Daarna is het aan jullie beiden om het contact verder vorm te geven.

Succes!